Kamis, 25 November 2010

Geguritan Jawa ( Puisi Jawa )

Memuji Marang Gusti

Rikolo suryo wes sakjejeking mustoko,
Panaz tumibo marang bumi,
Gerah kroso maring rogo,
Nanging amung pandungo syukur ingkang saged kulo aturi marang Gusti Kang Moho Kuoso ,
Amargo tekan dinten niki kulo tesih di paringi umur dowo..

  
Roso Loro Sak Jroning Ati


Roso loro sak jeroning ati iki,
Naliko kelingan sliramu,
Tansah mesem lambe iki naliko kelingan eseme sliramu,
Ati iki ora biso ngapusi,
Mung sliramu engkang tak anti",
Mung sliramu engkang tak kangeni..
Duuuh widadariku maburo mbalek menclok ning atiku..
Obatono ati ingkang cacat iki..

 

Kangen Kampung

Sawijining dino wayah sore,
Tuyo tumibo marang bumi,
Tansah anyez rogo iki naliko keno semilire angin udan,
Ayem tentrem rasaning ati,
Banjur kelingan lan kangen kahanan ing ndeso.



Sing Tak Kangeni

Pating kricik suwara gerimis..
Banyu tumiba marang bumi nalika wanci bengi..
Ngrasakno ati iki koyo diiris..
Nalika Eling marang sing tak kangeni..


Adem rasaning raga iki..
Nalika kena semribiting angin ..
Senajan adoh panggonanmu saiki..
Nanging pikiran iki tetep Eling


Klaras Kang Keno Angin
Kemrisik suarane klaras kang keno angin..
Katon mobat mabit kanthi serasi.
Banjur pikiran iki tansah ngeling eling.
Sawijining wewadon kang setia ning ati..
 
Lamunan
Adem ayem ati ku
Nyawang langit kang biru.
Katon ketoro nang awang awang.
Maniz eseme sliramu sayang..

Lagi Asyik asyike nyawang
.
Teko konco sing ra di undang..
mbuyarke impen-impenan..
Ealadalah Jebul nembe iki mung lamunan..

By : Annaz M. Aufa Favian

13 komentar:

Anonim mengatakan...

terimakasih , sebagai pengobat rasa kangen kampung halaman. smg sukses

Annaz Aufa mengatakan...

MAKASIH MAZ.. MBA ANONIM :)

soumboy mengatakan...

kangen desoku rek,.
matur suwun bang sampun di tulisaken ten mriki panggenan,.
:)

tdak di ketahui mengatakan...

kox eleg kbeh toe................................

Annaz Aufa mengatakan...

tdak diketahui : Matur Nuwun Purun Moco Geguritan Damelan Kulo.. suwun dateng Koreksine.. salam :)

advantage using ipad case mengatakan...

merdu nih kalau dibaca

KameraFoto mengatakan...

wah apik,.. mantab!!!! :D

Anonim mengatakan...

Maz, bisa tolong buatkan geguritan yang temanya sedih, seperti: kemiskinan, dll.
mohon dikirim ezatria13@gmail.com

matur nuwun

Unknown mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.
Unknown mengatakan...

Bagus.....tapi cuma standar....dalam tata cara berbahasa masih minim....

Unknown mengatakan...

Bagus.....tapi cuma standar....dalam tata cara berbahasa masih minim....

yanmaneee mengatakan...

nike air max 270
yeezy shoes
curry 5
jordan retro
jordan 6
supreme clothing
yeezy boost
cheap jordans
off white
birkin bag

yanmaneee mengatakan...

supreme hoodie
russell westbrook shoes
kyrie 5
off white jordan 1
nike shoes
goyard bags
supreme
nike air max
outlet golden goose
curry 7 shoes

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes